Mi is az az upcycle?

Az upcycling az, amikor kidobásra szánt tárgyak vagy a hulladék új életre kelnek. Műanyag palackból tolltartó lesz, használt nylon zacskóból, kipréselt kávékapszulából nyaklánc, egy perc után eldobott szívószálból fülbevaló, kipukkadt bicajgumiból öv, céges molinóból táska. A recycling során fognak egy tonna műanyag palackot, gyári folyamattal bezúzzák őket és újra műanyag palackot állítanak elő belőlük. Az upcycling megállítja a környezetszennyező gyári folyamatokat, és a már meglévő hulladékot használati tárggyá alakítja. Büszkék vagyunk arra, hogy aki nálunk vásárol, az vásárlásával nem gyarapítja a fogyasztási láncot, hiszen minden tárgy, ami nálunk kapható, már megvolt, már létezett. Az üzletünkkel kapcsolatban álló több mint harminc magyar iparművész, dizájner, grafikus, kreatív alkotó viszont újraálmodja őket.

Hát, nem éppen, hiszen nagyanyáink voltak a legnagyobb upcyclerek. Akkoriban ugyanis még a tejes zacsikat is felvagdosták és lábtörlőt készítettek belőle, vagy éppen cekkert. Szóval az újrahasznosítás olyan volt, mint ma, csak éppen nem volt szelektív kuka.

Legújabb termékeink

Notesz

Hulladék papírból készült notesz, belül extra inspirációs oldalakkal. Figyelem, minden darab egyedi és megismételhetetlen!

Notesz

Hulladék papírból készült notesz, belül extra inspirációs oldalakkal. Figyelem, minden darab egyedi és megismételhetetlen!

Kalandok a Világnagy Erdőben

Névery Dorottya mesekönyve, Édes Piroska rajzaival.

Ingyenes házhoz szállítás
25.000 Ft felett!

Hol találsz meg minket?

Üzletünk:

1136 Budapest, Pannónia utca 22.

Nyitvatartás:

Augusztus: nyári szünet miatt ZÁRVA
Legközelebb nyitva: Szeptember 4-5 "Nyárbúcsúztató UPSZ hétvége"

Írj nekünk