Jó barátnők vagyunk, környezettudatosak, és mindketten Katák. De ez még azért kevés lett volna.

Történt azonban, hogy egy augusztus délelőtti beszélgetés közben rádöbbentünk, hogy ha egy normális újrahasznosított tárgyat, ruhát, ékszert, kiegészítőt, ajándékcuccot szeretnénk vásárolni Budapesten, az iszonyatos utánajárásba kerül. Vannak különböző üzletek, netes felületek, vásárok, ahonnan darabonként össze lehet vadászni a dolgokat, de 2019-ben, egy kétmilliós, európai fővárosban, nincs egy olyan hely sem, ahol mindezeket együtt megtaláljuk.

És mivel van még egy dolog, amiben hasonlítunk, ez pedig a „Do it!” szemlélet, az, hogy nem szeretünk halogatni, várni, időt húzni, az augusztusi felismerést követően három hónapon belül, november 4-én megnyitott az Upsz!

Egyikünk a képzőművészeti, látványtervezői szakmából, másikunk a jogi területről landolt az új univerzumban, ezt a két tudást összetéve kerestük fel a dizájnereket, alkotókat, írtuk a szerződéseket, és tapogatóztunk a bürokrácia útvesztőjében.

Látni, és érezni, hogy mind a városban, mind az országban egyre többen gondolkodnak zölden és tudatosan, nekünk pedig célunk, hogy ne csak egy üzletet, hanem egy cselekvő közösséget is létrehozhassunk. Ahogy a nyitás előtt pár nappal közös brunchot szerveztünk a boltban megvásárolható termékek készítőinek, hogy elkezdjenek összeérni az alkotó energiák, úgy workshopokat és kurzusokat is tervezünk minden érdeklődőnek.